dimecres, 23 de setembre del 2015

Pa de safrà i xocolata o paciència que és la mare de la ciència ( tot i que tots sabem que és la filosofia)

Si us plau, us ho demano, feu aquesta recepta, feu-la feu-la feu-la i feu-la: Perquè es BRUTAL. Crec que mai he provat alguna cosa tant fina, un gust equilibrat, amb el punt just de dolçor. 

La qüestió es que com ja he comentat anteriorment, per casualitat va caure a les meves mans una revista, és diu Pan Perfecto, i s'ha convertit en la meva bíblia del pa. Així que se feu aquesta recepta no us imagineu que tinguin la textura del pa de pessic, però tampoc de pa, és un entremig. 



Aquí va la recepta!!!!

Ingredients: 
  • 55 ml d'aigua calenta
  • Mitja culleradeta de safrà molt ( és a dir tallat petit)
  • 110 ml de llet tèbia
  • 80 gr de sucre morè
  • 2 cullerades de mantega 
  • sal 
  • 1 ou
  • 1 i 1/2 de llevat sec d'acció ràpida ( de les que es fa servir per les panificadores)
  • 350 gr de farina de força
  •  Bocinets de xocolata

                                                                                               Preparació. 

Calenteu l'aigua i afegiu el safrà, deixeu reposar 10 minuts. Un cop transcorregut el temps, en un bol de mescla  barregeu l'aigua amb el safrà, la llet, el sucre, la mantega, la sal l'ou, el llevat i la meitat de la farina. Afegiu els bocinets de xocolata i tanta farina com sigui necessària per aconseguir una massa suau. Amasseu durant 15 minuts sobre una superfície enfarinada. Un cop la massa estigui amassada, unteu un paper film amb oli i cobriu tota la massa amb aquest. Deixeu reposar la massa en un lloc tebi ( que no faci no fred ni calor) unes dues hores. Penseu que la massa ha de crèixer durant aquest temps. 

Passades les dues hores, piqueu la massa amb els punys i dividiu-la en 12 boles.Cobriu les boles amb paper film untat amb oli i deixeu reposar 10 minuts. 

Mentre espereu els 10 minuts pinteu amb oli una safata de cupcakes, les cavitats han d'estar ben brillants, és a dir que no us espanti posar massa oli, ja que sempre és millor això que no pas que els panets s'enganxin, que costa molt de netejar després!!! ( experiència pròpia!!)

Un cop tingueu els panets a dins de la safata de cupcakes pinteu-los amb la clara d'un ou i tireu-ho sucre. Introduiu-los al forn pre calentat uns 20 minuts a 170 ºC


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada