Fa fred fred i més fred...... i els bolets, i les estones de solet on són???No hi ha hagut tardor, i l'he trobat tant a faltar...la pluja, estar entre estiu i tardor, les fulles vermelles, grogues, marrons, passejar per el bosc és per aixó que aquesta entrada la dedico a la tardor i a la meva manera li faig el meu petit homenatge.
La recepta és de la revista " Pan Perfecto" de la col·lecció Home essential Baking, i és una de les millors revistes del món !!
I ara si, la recepta
I ara si, la recepta
Ingredients:
- 175g de farina
- 1/2 culleradeta de sal
- 1/2 culleradeta de bicarbonat sodi
- 2 ous
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 225g de sucre glass
- 225g de carbassa en llauna
- 170 ml d'oli de girasol
- 75g de gotes de xocolata
Elaboració:
Primer de tot cal que agafeu la carbassa pelada i tallada a trossets i la bulliu ( ja que com que aquí no es comercialitza la carbassa en llauna , jo he optat per bullir-la i fer-ne un puré). Reserveu-la.
Un cop tingueu això fet, barregeu el sucre amb els ous, l'oli, la carbassa, i l'extracte de vainilla, homogenitzar-ho tot i incporporeu la farina tamissada amb la sal i el bicarbonat.
Quan tot ja estigui ben barrejat afegiu les gotes de xocolata enfarinades i cap al forn amb el motlle ben engrassat!!! a 180ºC sense ventilador o 160 ºC si teniu ventilador, uns 60 minuts i ja ho teniu fet!!! Que vagi de gust!!!
Ja veieu a les fotos que el meu pa ha quedat una mica buturut, però me l'estimo igual!! :)
Cosetes que heu de saber perquè surti perfecte la recepta:
* El motlle ha d'estar ben engrassat per tal d'aconseguir un desmotllament perfecte, jo en aquesta i en moltes pinto el motlle amb oli, bastant d'oli d'oliva
* Les gotes de xocolata passeules abans per farina, fent aquest gest aconseguireu que les gotes no vagin cap al fons del pa i les trobareu enmig del pastís
* Els ous en qulsevol recepta és molt millor que els aneu afegint d'un en un, n'incorporeu un i quan estigui ben integrat afegiu el següent i així amb tots. És important que es trobin a temperatura ambient i no freds, ja que pot afectar a la massa.
* Podeu fer tantes variacions del pastís com volgueu, per exemple podeu afegir-hi canela, o poma o nous, o panses....
Ja veieu que se'm ha cremat una miqueta...... tot i axí B O N Í S S I M ! ! ! ! !
ResponEliminaMmmmm pastis de carbassa.... visca les carbasses!! i com no també la tardor!
ResponElimina