dijous, 28 de novembre del 2013

Pa de carbassa amb gotes de xocolata o enyorança de tardor

Fa fred fred i més fred...... i els bolets, i les estones de solet on són???No hi ha hagut tardor, i l'he trobat tant a faltar...la pluja, estar entre estiu i tardor, les fulles vermelles, grogues, marrons, passejar per el bosc  és per aixó que aquesta entrada la dedico a la tardor i a la meva manera li faig el meu petit homenatge. 

La recepta és de la revista " Pan Perfecto" de la col·lecció Home essential Baking, i és una de les millors revistes del món !!
I ara si, la recepta



I





Ingredients:


  • 175g de farina
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat sodi
  • 2 ous
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 225g de sucre glass
  • 225g de carbassa en llauna
  • 170 ml d'oli de girasol
  • 75g de gotes de xocolata

Elaboració:
Primer de tot cal que agafeu la carbassa pelada i tallada a trossets i la bulliu ( ja que com que aquí no es comercialitza la carbassa en llauna , jo he optat per bullir-la i fer-ne un puré). Reserveu-la.

Un cop tingueu això fet, barregeu el sucre amb els ous, l'oli, la carbassa, i l'extracte de vainilla,  homogenitzar-ho tot i incporporeu la farina tamissada amb la sal i el bicarbonat.

Quan tot ja estigui ben barrejat afegiu les gotes de xocolata enfarinades i cap al forn amb el motlle ben engrassat!!! a 180ºC sense ventilador o 160 ºC si teniu ventilador, uns 60 minuts i ja ho teniu fet!!! Que vagi de gust!!!

Ja veieu a les fotos que el meu pa ha quedat una mica buturut, però me l'estimo igual!!  :)

Cosetes que heu de saber perquè surti perfecte la recepta:

* El motlle ha d'estar ben engrassat per tal d'aconseguir un desmotllament perfecte, jo en aquesta i en moltes pinto el motlle amb oli, bastant d'oli d'oliva

* Les gotes de xocolata passeules abans per farina, fent aquest gest aconseguireu que les gotes no vagin cap al fons del pa i les trobareu enmig del pastís

* Els ous en qulsevol recepta és molt millor que els aneu afegint d'un en un, n'incorporeu un i quan estigui ben integrat afegiu el següent i així amb tots. És important que es trobin a temperatura ambient i no freds, ja que pot afectar a la massa. 

* Podeu fer tantes variacions del pastís com volgueu, per exemple podeu afegir-hi canela, o poma o nous, o panses.... 

2 comentaris:

  1. Ja veieu que se'm ha cremat una miqueta...... tot i axí B O N Í S S I M ! ! ! ! !

    ResponElimina
  2. Mmmmm pastis de carbassa.... visca les carbasses!! i com no també la tardor!

    ResponElimina